12/05/12 20:14
(http://www.klassa.bg/)

ДОБРИН ДОСЕВ И БОЙКО СТАНКУШЕВ СЕ ВКЛЮЧИХА В „СЪДИЛИЩЕТО“

Екипът на „Съдилището“ засне поредните си кадри в красивото, но за съжаление почти опустяло, селце Горно Луково. Това беше поредната спирка сред многото приказни кътчета из Родопите. Блатечки и Васил Василев – Зуека не останаха безпристрастни към атмосферата на селцето. Те споделиха, че са имали възможност да пътуват и преди сред планинските селца и се изкушават от идеята да си купят къщи, но ги спира липсата на свободно време.
След това екипът се премести в Сух кладенец, където център на действието беше местната полуразрушена църква, през която трябваше да минат Митьо (Блатечки) и неговият спътник Рамадан (Зуека). От екипа добавиха няколко икони, всичко друго е оставено в реален вид, тъй като според тях, постройката носи необходимото послание за сцената. „Целта беше да направим магичен епизод, да се усети тъга, напрежение и страхопочитание”, коментира Стефан Командарев.
Нови лица се появиха на снимачната площадка на филма, макар и за кратко. В историята, в която героят на Асен Блатечки бяга с бежанци и се укрива от закона, има и полицаи, които вървят по петите им. В ролята на един от служителите на реда влезе Добрин Досев. Актьорът, известен с „Хайка за вълци”, българския сериал „Забранена любов”, влиза в ролята на местния полицай, който следи нещата в спокойното градче. Сцената беше заснета край бившо военно поделение в Ивайловград, което играе роля на гранична зона. В полицейски джип със специално оборудване, Добрин Досев, изпълняващ ролята на полицай Никола, дебнеше Митьо (Блатечки), който се опитваше да се спаси в планината. В друга от сцените, на Досев партнираше, журналистът и водещ - Бойко Станкушев.


Тази седмица екипът на филма „Съдилището” премина в нощни снимки и още в първите декемврийски нощи на открито, се изправи пред нови предизвикателства. Стефан Командарев и колегите му попаднаха в страхотна дъжовна буря, която се разви в изоставена застава над Белополяне. Продукцията се връща за втори път на тази локация за да заснеме нощни епизоди. Въпреки очакванията за промяна във времето, бурята изненада неприятно актьорите и всички останали. Вятър със скорост 27м/с, който успя да отнесе огромно платно от осветителните съоражения и пороен дъжд, принудиха професионалистите да вложат всичките си сили за да завършат предвидените снимки. Дългата нощ не попречи на Асен Блатечки, Мики Манойлович и Ованес Торосян, които имат главни роли в „Съдилището”, да изиграят сцената. Те още веднъж доказаха, че са достойни представители на гилдията, проявиха пълно разбиране към случващото се и изиграха епизода в екстремната ситуация. Така в късните часове на нощта, след борба с природните стихии, снимачният състав финишира с добре свършена работа.
"Съдилището“ е подкрепен от: ИА "Национален филмов Център" – България, БНТ, Програма Медия на ЕС, Филмов фонд на Съвета на Европа EURIMAGES, Регионален филмов фонд МДМ – Германия, Регионален филмов фонд Medienboard Berlin Brandenbourg – Германия, Македонски филмов фонд, Хърватски Аудиовизуален център, Югоизточна Европейска кино мрежа, Винарна Телиш, КИА Моторс – България, ВИВАКОМ, България Ер, OMW и FPI - Феър Плей Интернешънъл.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване