12/05/12 05:32
(http://www.klassa.bg/)

Манчестър Сити изхвърча от евротурнирите

Английският шампион Манчестър Сити прекрати участието си в европейските клубни турнири още преди подновяването на борбата през пролетта. Това се случи след поредната загуба на "гражданите" в "Групата на смъртта" в Шампионската лига. 
 
Момчетата на Роберто Манчини паднаха и от Борусия Дортмунд на "Сигнал Идуна парк" с 0:1. Единственото попадение беше на Юлиан Шийбер през втората част. 
 
Така Сити остава без победа и само с три равенства от тази наистина много тежка група. Англичаните обаче не можаха да се доберат дори до третото място, което щеше да им даде право на участие в Лига Европа напролет. 
 
Всъщност това беше и единствената интрига в тази група. Борусия Дортмунд си беше осигурил първата позиция още преди този кръг, а Реал Мадрид беше сигурен втори. Така Аякс и Манчестър Сити трябваше да определят участника във втория по сила евротурнир.
Още в изказванията преди мача от щаба на Манчестър Сити си личеше, че това участие няма да се преследва на всяка цена. Въпреки това, интересните моменти в този двубой не липсваха. 
 
Един Джеко и Карлос Тевес имаха хубави възможности за гостите от Англия преди почивката, а Юлиан Шийбер, Иван Перишич и Марко Ройс пропуснаха добрите възможности за Борусия през първите 45 минути. 
 
След подновяването на играта Един Джеко и Кевин Гроскройц пропуснаха по едно положение, преди Шийбер да открие резултата в 57-ата минута. 
 
Тогава влезлият като резерва Якуб Блашчиковски проби по фланга и центрира остро в наказателното поле. Топката мина през двама защитници на Сити и се озова на пътя на Шийбер, който от пет метра фронтално срещу вратата нямаше как да пропусне - 1:0. 
 
Все пак в минутите след това си пролича, че Роберто Манчини не иска да се разделя с този турнир със загуба и пусна на терена основни играчи като Марио Балотели, Серхио Агуеро и Пабло Сабалета. 
 
Това обаче не доведе до положителна промяна за Сити и английският шампион си тръгва от Европа рано-рано. 
 
Така в Лига Европа ще се подвизава Аякс, въпреки поредната си тежка загуба от Реал Мадрид. Този път грандът от Амстердам падна с 1:4 на "Сантяго Бернабеу". 
 
Кристиано Роналдо, Хосе Кайехон на два пъти и Кака бяха точни за испанците, докато Дерк Бьорихтер отбеляза почетното попадение за холандците. 
 
Домакините започнаха вихрено двубоя, въпреки че не играеха за абсолютно нищо в него. Още в 7-ата минута беше отменен гол на Карим Бензема заради засада, а Фабио Коентрао нацели гредата. 
 
Първият гол "се печеше" и той падна след само 13 минути игра. Тогава Лука Модрич с перфектен извеждащ пас намери Бензема зад защитата на Аякс, французинът напредна, но върна към връхлитащия Роналдо и той от точката на дузпата откри. 
 
Атаките на Реал продължиха, а вратарят на амстердамци Кенет Вермеер се превърна в герой. И той обаче нямаше какво да направи в 28-ата минута, когато резултатът стана 2:0. 
 
Тогава поредният ювелирен пас на Модрич остави зад гърба на защитата Хосе Кайехон. Испанецът с техничен удар преодоля Вермеер за 2:0. 
 
И да имаше някаква интрига в този мач, тя беше окончателно убита в 49-ата минута. Тогава Кака с перфектен и много красив изстрел от границите на наказателното поле направи 3:0 и реши всичко. 
 
Гостите стигнаха до почетно попадение в 60-ата минута чрез Бьорихтер, който се възползва от грешка на вратаря Антонио Адан и направи 1:3. 
 
Малко преди края Кайехон с глава вкара втория си гол след центриране на Мората и сложи точка на всичко в този мач. 
 
Тази загуба обаче едва ли горчи на Аякс, тъй като холандците поне се добраха до участие в Лига Европа в тази ожесточена конкуренция в групата с четири точки в актива си. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване