12/05/12 04:53
(http://www.klassa.bg/)

Най-старият динозавър на света е открит в хранилището на музей

Забравени за повече от половин век кости преобръщат досегашните теории за динозаврите. Няколко фосила, държани половин век в прашно хранилище на Природонаучния музей в Лондон, принадлежат на най-ранния известен динозавър бродил на планетата, пише вестник “Индипендънт”.
Учените са потвърдили, че фосилите, които първоначално са били намерени през 30-те години на миналия век в Танзания, са на динозавър с размерите на лабрадор, живял 10-15 млн. години преди известния досега за най-стария познат динозавър.
Динозавърът най-вероятно е стоял изправен на два крака, бил е дълъг 2-3 метра и с опашка около един метър. Въпреки това, учените не могат да кажат дали е бил месояден или тревопасен, защото не са открити никакви зъби.
Динозавърски фосили могат да бъдат намерени по цял свят. Но откритието потвърждава, че динозаврите най-вероятно произлизат от южното полукълбо и са мигрирали на север, вероятно с движението на континентите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване