12/05/12 05:08
(http://www.klassa.bg/)

НАТО разреши разполагането на "Пейтриът" в Турция

Както бе съобщено по-рано, въшните министри на страните - членки на НАТО дадоха одобрението си за разполагането на ракети "Пейтриът" в Турция. Искането на Турция бе отправено с цел защита на границите й.

Това се казва в съобщението, публикувано в официалния сайт на Алианса.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви преди двудневната среща на външните министри от алианса, че решението трябва да бъде взето до края на деня.

Турция поиска от съюзниците си подкрепа и ние сме напълно солидарни към Турция. Очаквам по-късно днес съюзниците от НАТО да вземат решение", каза той.

Уверен съм, че ще демонстрираме нашата решителност за възпиране на всички заплахи и защита на нашия съюзник", подчерта той.

НАТО вече обяви, че разгръщането на противоракетната система ще бъде само за отбрана и също така алиансът не подкрепя офанзивни операции и налагане на зона, забранена за полети.

НАТО увери Русия, че плановете за разполагане на зенитно-ракетен комплекс „Пейтриът" в Турция няма да включват настъпателни действия.

Това заяви по време на заседание на Съвета Русия-НАТО на ниво външни министри генералният секретар Андерс Фог Расмусен, цитиран от ИТАР-ТАСС.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване