12/06/12 14:21
(http://www.klassa.bg/)

Британец не си потърси 64 милиона лири от европейската лотария, парите отиват за благотворителност

Изтече половингодишният срок, в който британецът, спечелил европейската лотария EuroMillions трябваше да вземе сумата от 64 милиона лири , съобщи Би Би Си, като се позова на говорител на националната лотария. Сега парите ще отидат за благотворителни цели и за финансиране на национални проекти.
Теглената на 8 юни европейска лотария бе спечелена от два билета – купени в Белгия и Великобритания. Ако британският щастливец бе си взел наградата, той щеше да стане по-богат от пилота от „Формула 1“ Луис Хамилтън или от братята Уилям и Хари. Той можеше например да си купи самолет Boeing-737, 60 хеликоптера Eurocopter или 2,5 тона хайвер от белуга, изчисли „РИА „Новости“.
Представители на лотарията проведоха цяла общонационална кампания за издирване на собственика на билета, като установиха и града в графство Хартфордшир, където е купен. Но без резултат. В 23.00 ч. на 5 декември по Гринуич изтече 180-дневният срок за получаване на наградата. Това е най-голямата сума, непотърсена в историята на лотарията.
Към 63,8-те милиона лири от джакпота се добавят и събраните за половин година лихви от съхранение в банката в размер на 650 000 лири.
Девет държави участват в EuroMillions, която се тегли два пъти в седмицата – Австрия, Белгия, Франция, Ирландия, Люксембург, Португалия, Испания, Швейцария и Великобритания. Затова тя е една от най-големите в света.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване