12/06/12 11:40
(http://www.klassa.bg/)

В ЕС най-зле се живее в София

София е европейската столица, в която се живее най-зле. Това показва традиционната класация за качеството на живот в градовете по света на американската консултантска компания „Mercer”. То е публикувано на сайта на компанията www.mercer.com.

Най-хубавото място за живеене сред всички столици по света е Виена, а най-лошото – опустошеният от дългогодишните военни действия Багдад.

Букурещ е на 107 място, а след него се нарежда българската столица – на 113 място. София е слязла с три позиции по-надолу, а Букурещ е запазила мястото си.

От столиците в Централна и Източна Европа най-високо качество на живот предлага Прага (69 място), следвана от Будапеща (74), Любляна (75), Вилнюс (79) и Варшава (84). Атина е на 83 място в класацията, а Тбилиси е на 213 място.

„Mercer” класира големите световни градове и по показателя инфруструктура. В тази класация на първо място е Сингапур, но в топ 10 присъстват 4 германски града: Франкфурт и Мюнхен си поделят второто място, на пето място е Дюселдорф, а Хамбург е девети. София не присъства сред първите 50.

Справка с „Гугъл” ни връща към вече далечната 2005 година. „Ако стана кмет, за две години ще направя София чист град като Виена", обещаваше Бойко Борисов през октомври 2005 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване