12/06/12 11:42
(http://radiomilena.com/)

Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напред

Европейската комисия представи днес план за действие за по-ефективна реакция на ЕС по отношение на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане. Той определя всеобхватен набор от мерки, приложими както в момента, така и в бъдеще, за да се помогне на държавите членки да предпазят данъчната си основа и да си възвърнат принадлежащите им по закон данъчни приходи в размер на милиарди евро.
Като непосредствена първа стъпка Комисията също така прие днес две препоръки, за да насърчи държавите членки да предприемат незабавни и координирани действия по отношение на специфични наболели проблеми.
Първата препоръка предвижда решително противопоставяне на ЕС на данъчните убежища, надхвърлящо настоящите международни мерки. Втората препоръка се отнася до агресивното данъчно планиране.
Другите инициативи, предвидени в днешния план за действие, включват кодекс на данъкоплатеца, данъчен идентификационен номер на ЕС, преразглеждане на разпоредбите за борба със злоупотребите в ключови директиви на ЕС и общи насоки за проследяване на паричните потоци.
 Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напред

bookmark Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напредsvejo Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напредgoogle Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напредdelicious Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напредstumbleupon Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напредfacebook Налагане на ограничения на укриването на данъци и избягването на данъчно облагане: Комисията представя пътя напредСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване