12/06/12 17:09
(http://www.klassa.bg/)

Политическа криза в Италия: Партията на Берлускони оттегля подкрепата си за кабинета Монти

Правителството на Марио Монти е изправено пред криза, съобщи в.“Кориере дела сера“. Капката, която преля чашата, бяха критиките на министъра на развитието Корадо Пасера по телевизията по повод заявката за връщане в политикатdнаправена от Силвио Берлускони. Отговорът не закъсня: Партията на свободата на Берлускони бойкотира в Сената в четвъртък важния вот на законопроекта за икономически реформи. Законът мина, но това бе вот на доверие за Монти и подкрепата от 127 гласа от 315 възможни предизвика буря.
„Поведението на Партията на свободата е безотговорно. Президентът Наполитано трябва да намери решение“, заяви лидерът на Демократическата партия Пиер Луиджи Берсани. Досега тази основна опозиционна сила подкрепяше правителството на Монти в усилията му да се справи с икономическата и финансова криза. Кабинетът бе свикан на извънредно заседание.
Законът трябва да мине през долната Камара на депутатите. Партията на свободата заплаши, че няма да го подкрепи. През ноември миналата година Берлускони загуби именно в Камарата на депутатите и трябваше да се оттегли.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване