12/07/12 15:58
(http://www.hsnovini.com/)

Имотите на цигарената в замяна на дълг иска общината

Георги Иванов- кмет на община Хасково

С докладна записка кмета Георги Иванов предлага на общински съвет- Хасково да бъде гласувана замяна на терен, собственост на „Хасково Табак АД” за сметка на задължения, които дружеството има към общината. Предложението включва басейна на бившата цигарена фабрика, който може да бъде ремонтиран и да заработи отново.

Решението е в резултат на действията, които общината е предприела по събиране на просрочени задължения към нея. Един от длъжниците е дружеството „Хасково Табак АД” ,  което е в ликвидация. До този момент от дружеството са погасили част от задълженията, които възлизат на малко над 35 000 лв. , но остават повече от 730 000 лв. “Хасково Табак АД” има големи задължения и към държавата, която по отношение на събиране на дългове е привилегирована и получава по- голяма част от сумите, ако даден имот бъде продаден публично. Поради това и общината не може да получи цялата дължима сума.

“Стигнахме до решението чрез адвокатска къща да потърсим възможност за договореност с ликвидатора на дружеството, да се направи замяна на дълг срещу собственост. Основното, което ще търсим срещу дълга е басейна на цигарената фабрика”, заяви градоначалникът.

Подробности гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване