12/07/12 16:39
(http://www.hsnovini.com/)

Кожното пред фалит – искат увеличение на леглата

Броят на леглата в кожното беше редуциран през 2011 година

Легловият фонд в Центъра за конжно-венерически заболявания в Хасково да бъде увеличен, или лечебното заведение да бъде закрито. Съгласие по един от двата варианта трябва да даде здравния министър. Предложението ще бъде изпратено до ведомството, след одобрението на общинските съветници.

Предложението е направил управителя на центъра д-р Анатоли Млъзев. Основният мотив е тежкото финансово състояние на лечебното заведение. Натрупаната загуба на дружеството за деветмесечието на 2011 година е 138 000 лева, а за същия деветмесечен период на 2012-а е 35 700 лева. Задълженията към доставчици за тази година са в размер на 90 800 лева, към персонала – 19 600 лв., а към НОИ – 5 580 лева.Броят на леглата в кожното беше редуциран през 2011 година и заради принудителното близо трикратно намаление на достъпния финансов ресурс общинското дружество рязко изпадна в тежка финансова ситуация, посочва в докладната управителят на дружеството.

Ако легловият лимит се увеличи от 10 на 20 легла, ще има 100 % натовареност на легловия фонд, ще се увeличат приходите по клинични пътеки, което ще даде възможност дружеството да се стабилизира финансово. Не стане ли това, лечебното заведение ще продължи да бъде на загуба, посочва в докладната управителят д-р Анатоли Млъзев.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване