12/08/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Агенция "Пътна инфраструктура" предупреди шофьорите да внимават в неделя

Поради очакваните през нощта и утре снеговалежи в Северозападна и Западна България, Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Републиканските пътища са проходими при зимни условия. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Гражданите могат да получават информация за пътната обстановка по всяко време от денонощието на горещия телефон в Агенция „Пътна инфраструктура” - 0700 130 20, както и от интернет страницата – www.api.government.bg.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване