12/08/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

Арестуваха PR гуру по аферата в Би Би Си

Макс Клифърд, един от най-изтъкнатите британски PR специалисти, бе арестуван от полицията във връзка с мащабното разследване за сексуални посегателства в миналото срещу деца, започнало от случая с телевизионния водещ от Би Би Си Джими Савил, предаде АП.

Адвокатката на 69-годишния Клифърд потвърди задържането и заяви, че клиентът й ще сътрудничи на разследването. Полицията обяви, че извършеният арест в графство Съри, южно от Лондон, е част от разследването на предполагаеми педофилски действия, извършени от Савил и други лица.

Савил, който е бил водещ на забавно предаване по Би Би Си, бе уличен през последните месеци в поредица сексуални посегателства срещу непълнолетни момичета. Той почина миналата година, без да му бъдат отправени официални обвинения.

Заподозрени са още двама

Скандалът около Савил предизвика голям смут в Би Би Си, чието ръководство бе обвинено, че е прикривало престъпленията на популярния водещ. Досега в хода на разследването за педофилски действия са арестувани четирима души, но още към никого не са предявени обвинения.

Британски медии твърдят, че сред заподозрените са още комикът Фрeди Стар и бившата рокзвезда Гари Глитър. Задържаният сега Макс Клифърд представлява някои от най-известните личности от развлекателния бранш във Великобритания.

През октомври Клифърд заяви пред АП, че по телефона му се обаждат много знаменитости, обезпокоени, че може да бъдат обхванати от разширяващото се разследване по случая Савил: "Те ми звънят и казват: "Макс, тревожа се, че ще бъда замесен". Повечето от тях не помнят какво са правили миналата седмица, да не говорим за преди 30 или 40 години", каза Клифърд.
Водещ журналист на радио-телевизионната корпорация Би Би Си беше обвинен за непристойно поведение спрямо три деца, предаде Ройтерс от Лондон.





sbj-bg.eu



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване