12/08/12 12:33
(http://www.klassa.bg/)

Принцип на моркова

В неспокойни времена използването на могъщия инструмент, назован признание, придобива особено голямо значение за мениджмънта. При никакви други обстоятелства не е толкова важно да се ангажира персоналът, като се покаже признание на неговите качества и усилия, което - това проличава от изнесените в тази книга данни - е едничкото наистина мощно средство за задържане на най-добрите служители и за повишаване производителността на всички работници с оглед разширяване на пазарната ниша.
Книгата предоставя научни доказателства за мощта на признанието. Преведена е на дванадесет езика и се продава успешно по цял свят. Това второ, преработено издание наистина  не би могло да се появи в по-подходящ момент, защото икономическият спад изисква от всички нас да търсим и предлагаме творчески похвати и средства за повишаване на ефективността. Ето защо, философията на моркова никога не е била по-актуална. Прегърната е от ръководители на хиляди организации по цял свят , които добре разбират, че като демонстрират заслужено внимание към своя персонал и признават неговите забележителни постижения, правят структурите си по-силни, продуктивни и печеливши.
Като обосновават изводите си с резултати, получени от проучвания на водещи организации като Disney, DHL,KPMG и Pepsi Bottling Group, авторите Гостик и Елтън демонстрират как следва да се комбинира правилното изразяване на признание - като ключов елемент - с още четири основни похвата на ефективното ръководство.
Двамата автори разказват на читателя как точно следва да се прилага простия, но ефективен метод, за който установяват, че бива използван от всички големи мениджъри за адекватно изразяване на признание. Този метод се усвоява лесно и дава незабавни резултати.
Признанието не изисква загуба на време, нито значителни финансови разходи. Ако следвате очертаните прости стъпки, ще се превърнете в преуспяващ ръководител, който повежда към все по-впечатляващи висоти своите подчинени.

Изд. “Класика и Стил”, стр.262, цена 19.00 лв.

www.klasikastil.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване