12/09/12 13:47
(http://www.klassa.bg/)

Граждани недоволстват срещу отхвърления местен референдум в жк „Дружба“

 Инициативният комитет за провеждане на местен референдум в район "Искър" срещу презастрояването на жк "Дружба" 1 и 2 изразява своето възмущение срещу решението на СОС за отхвърляне на предложението за местен референдум, внесено от 13 общински съветници (12 от БСП и Любка Качакова от НДСВ).

Това заявяват в декларация от Инициативния комитет за провеждане на местен референдум в район "Искър". ИК посочва, че подписката в подкрепа на референдума е била подкрепена от 5174 граждани на района.
Според ИК, решението на Столичния общински съвет е немотивирано и незаконосъобразно и е взето в нарушение на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и в местното самоуправление. Инициативният комитет внася официално искане до областния управител на София – град с настояване да упражни правомощията си и спре незаконосъобразното решение. Запазваме си правото и в законоустановения 14-дневен срок ще внесем жалба в Административния съд на София град с настояване за отмяна на незаконосъобразното немотивирано решение на СОС и насрочване на местен референдум в район Искър с въпрос: "Съгласни ли сте в цялостно проектираните и изградени жилищни комплекси "Дружба" 1 и 2, район Искър на Столична община, да се допуска строителство на нови сгради само за публична инфраструктура - детски градини, училища, здравни заведения, транспортни обекти?", заявяват от ИК. Според тях, това е поредното незаконосъобразно решение на СОС, което ще отиде в съда. "Но това е и решение, което показва неизпълнението на предизборните ангажименти на ГЕРБ за провеждане на референдуми и допитвания по важни за гражданите на столицата въпроси", посочват още от Инициативния комитет. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване