12/09/12 13:26
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова: Държавните болници погасяват стриктно задълженията си

283 милиона лева са задълженията на държавните и общинските болници към 31 октомври 2012 г. От тях просрочени задължения са 50 милиона лева, каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова пред БНР. Почти всички държавни болници имат погасителни планове, изпълняват ги стриктно и разплащат задълженията си, увери Атанасова.
148 милиона лева от Европейския фонд за регионално развитие ще бъдат насочени към борбата с онкологичните заболявания у нас. Одобрени са общо 13 проекта - на областните болници в Русе, Монтана, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Бургас, Смолян и Кърджали, университетски болници в Пловдив и Плевен, както и три лечебни заведения с национално значение – Александровска болница, УМБАЛ „Царица Йоана” и „Света Марина” във Варна. Министър Атанасова допълни, че благодарение на реализираните икономии по обществените поръчки на стойност 27 милиона лева, такива проекти ще бъдат реализирани и в болниците в Стара Загора, Габрово, Силистра и Търговище.
По повод случая с варненския лекар, изпълняващ служебните си задължения в нетрезво състояние, министърът на здравеопазването заяви, че в момента тече дисциплинарно производство в „Спешна помощ” – Варна, а в началото на предстоящата седмица и медицинският одит ще даде своята оценка. Лекарят ще бъде освободен дисциплинарно и ще му бъдат отнети лекарските права.
В тази връзка, министър Атанасова заяви, че очаква Българският лекарски съюз да се самосезира. Това е третият пореден случай на некомпетентно и недопустимо поведение на лекари в последните няколко седмици, коментира министър Атанасова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване