12/09/12 12:03
(http://radiomilena.com/)

И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мир

На 10 и 11 декември (понеделник и вторник) премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Кралство Норвегия. Той ще присъства на официалната церемония по връчването на Нобеловата награда за мир за 2012 г. в Осло, която се присъжда на Европейския съюз за напредъка по отношение на мира, помирението, демокрацията и човешките права в Европа, предаде КРОСС.
ЕС е 21-та международна организация, печелила наградата от 1901 г. насам.Официалните представители на ЕС, които ще получат отличието, са председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.
Официалната програма включва работен обяд, даван от премиера на Норвегия Н.Пр. г-н Йенс Столтенберг; прием, организиран от Представителството на ЕС; официална вечеря, на която ще присъстват крал Хералд V и кралица Соня.
Поканата до държавните и правителствени ръководители от ЕС да вземат участие в церемонията в Осло е от г-н Херман Ван Ромпой.

 И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мир

bookmark И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мирsvejo И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мирgoogle И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мирdelicious И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мирstumbleupon И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мирfacebook И Борисов в Осло за връчването на Нобела за мирСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване