12/09/12 11:46
(http://www.klassa.bg/)

Реал Мадрид с драматична победа в Испания

Валядолид изигра страхотно първо полувреме срещу Реал Мадрид, но "кралския клуб" оцеля тази вечер на "Естадио Мунисипал Хосе Сория" и победи в драматичен двубой с 2:3.

Манучо (7, 22) препарира Касияс на два пъти, като между неговите попадения Бензема (12) намери целта. Йозил в добавеното време на първата част успя да изравни, а отново той от пряк свободен удар наниза победното попадение - 2:3 за възпитаниците на Моуриньо.

Срещата започна с удар на Кристиано Роналдо, който мина на метър над вратата на Валядолид. Въпреки това Реал продължи да търси ранния гол, но за съжаление на Жозе Моуриньо той падна в тяхната врата.

В 8-ата минута последва центриране от корнер в наказателното поле на Касияс, като защита не успя да се справи, а Манучо се оказа най-съобразителен и успя да вкара със силен удар отблизо.

В 12-ата минута защитата на Валядолид върна услугата, след като Валиенте подари топката на Кайехон, който напредна отдясно и поднесе топката на Бензема, който заби топката в мрежата - 1:1. Малко по-късно Роналдо стреля от пряк свободен удар, но вратарят се намеси и изби в корнер.

22-ата минута обаче се оказа фатална за Реал Мадрид, след като при ново центриране от корнер Рамос не успя да се пребори с Манучо, който с глава прониза Касияс за втори път - 2:1 за домакините.

"Кралете" реагираха като ужилени и заредиха положение след положение, като първо Кахехон пропусна уникално положение, като остана очи в очи с вратаря, но реши да го прехвърля и сбърка. В 30-ата минута пък отново Ернандес се намеси брилянтно при удар на Роналдо от дясно на наказателното поле.

В 33-ата минута Валиенте се намеси решително при пробив на Бенезема, но до края на полувремето столичани все пак стигнаха до равенство, след като минута преди почивката Йозил направи чудесен пробив, пусна към Бензема в наказателното, който от своя страна с пета изведе немецът на чиста позиция - 2:2 след премерен удар по тревата на плеймейкъра.

На почивката Жозе Моуриньо пусна в игра Анхел Ди Мария на мястото на Начо и заигра с трима в защита.

Второто полувреме започна с натиск на Реал Мадрид, като Ернандес трябваше да се намесва на няколко пъти при центрирания, а в 51-ата минута удар с глава на Рамос прелетя на сантиметри от страничната греда.

Последваха две положения в полза на Валядолид, като първо Оскар пропусна от удобно положение, а малко след това Касияс се намеси изключително колебливо при удар на Оскар, но Пепе успя да избие.

В 62-ата минута Дани спаси страхотен удар на Ди Мария, а в 65-ата минута съдията отмени попадение на Рамос заради засада. На повторението обаче ясно се видя, че такава няма - няколко негови съотборници бяха зад линията, но защитникът определено не беше.

В 71-ата минута Бензема беше фаулиран в близост до наказателното поле - пряк свободен удар за Реал Мадрид. Обикновено Роналдо стреля от такава позиция, но подобно на срещата срещу Борусия на "Сантяго Бернабеу" Йозил изпълни, и то перфектно. Той насочи топката в горния ляв ъгъл, а Дани нямаше какво да направи - 2:3 за Реал Мадрид. Седем минути по-късно обаче той спря немеца от това да направи хеттрик.

В игра пък се появи Варан, който замени Бензема, като целта на Жозе беше ясна - да запази победата и да заздрави слабата в този мач отбрана. До края на срещата Валядолид не успя да направи нищо съществено, докато Рамос и Роналдо пропуснаха да направят победата на "белия балет" по-изразителна.


















от Иво Вецев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване