12/09/12 13:55
(http://www.klassa.bg/)

Чавес назова приемника си, предстои му нова операция в Куба

Президентът на Венецуела Уго Чавес, преди да се подложи на нова операция в Куба, назова своя приемник, в случай, че няма да може да изпълнява задълженията си, предаде Ройтерс.
Чавес прикани гражданите на Венецуела , ако има нови избори, да гласуват за 50 годишния вицепрезидент Николас Мадуро. „Той е революционер до мозъка на костите, много е опитен, независимо, че е млад“, каза президентът. Самият той е на 58 години.
Политолозите обаче се съмняват, дали Мадуро ще задържи симпатиите на социалистите в отсъствието на Чавес, които в момента заемат много правителствени постове във Венецуела и особено на военните.
На 8 декември Чавес обяви, че са намерили в него нови злокачествени клетки и че отново трябва да бъде опериран. Но изрази надежда, че всичко ще завърши благополучно, както и предишните интервенции. От лятото на 2011 г. Чавес изтърпя три операции, извършени в Куба. При първата се говореше за абцес в таза, после му отстраниха злокачествен тумор на червата. Последната операция бе през февруари тази година, след което Чавес обяви, че е победил болестта. Той се кандидатира отново в президентските избори и ги спечели с 55%. Той обаче бе недоволен от резултата, който обясни с болестта си. Кандидатът на обединената опозиция Енрике Каприлес получи 44% от гласовете.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване