12/10/12 11:52
(http://www.klassa.bg/)

Коледа и Нова година с БНТ

В навечерието на най-светлите празници от годината Българската национална телевизия отново ще предложи на зрителите си разнообразна празнична програма. Специална селекция от комедийни и празнични филми, сериали, детски програми, концерти са само малка част от коледно-новогодишната програма.
Сред премиерните филмови заглавия, които зрителите на БНТ1 ще видят са „Сватбеният агент” с Дженифър Лопес, „Хачико: Историята на едно куче” с участието на Ричард Гиър, „Анна Каренина”, „Мъжки неприятности” с участието на Джак Никълсън, „Отвъд морето” с Кевин Спейси, „Мистър и Мисис Смит” с участието на Анжелина Джоли и Брат Пит, както и премиерата на филма „Тайнственият остров” по романа на Жул Верн.
Семейните продукции „Коледа насред нищото”, „Видях мама да целува Дядо Коледа”, „Моето второ аз”, „Неочаквано семейство”, „По-голям от живота” ще съберат малки и големи пред екрана. Незабравимите български филми „Оркестър без име”, „Топло”, „13-тата годеница на принца” и топ сериала „Под прикритие”, който се излъчва всяка неделя от 20:45ч..
В празничната програма ще има място и за най – малките зрители - анимация, приключенски филми и най-доброто от Златния фонд на националната телевизия. Сред новите заглавия са комедията „Моят приятел Дядо Коледа”, класическата литературна адаптация „Хайди”, „Приказка без край”, „Лабиринт” с участието на Дейвид Бауи, пълнометражната анимация „Властелинът на пръстените”, и българските сериали „Войната на таралежите” и „Златно сърце”. Продължава и поредицата „Малкият принц” в рубриката „Лека нощ, деца”.
Богата концертна програма очаква зрителите в навечерието на Коледа с юбилейните концерти на Йълдъз Ибрахимова – на 23-ти декември, на Бисер Киров - „Аз съм само един юноша...”, както и на дует „Ритон” по случай 35години на сцена на 24-ти декември.
Музикалните концерти на 25-ти ще продължат с „Коледни звезди” с участието на дует „Ритон”, Йорданка Христова, Мартарига Хранова, Нели Рангелова, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Дони и Нети, ансамбъл „Българе”, концертът на Кири Те Канава и БИОНСЕ.
На 26-ти ще излъчим юбилейните концерти на Маргарита Хранова–„40 години на сцената”, както и „Акустична вечер с Нели Рангелова”. Богатата програма в ефира ще продължи с концерта на Стефан Вълдобрев и „Линкин парк”, „Тейк дет” и „Мери Бойс бенд”.
Класическата музика няма да липсва от програмата на националната телевизия. Зрителите ще чуят и видят класическия концерт „Музиката на Америка”, новогодишните концерти на Софийската филхармония, и Виенската филхармония, както и музикалния фестивал „Музиката по течението на Дунава”, които БНТ1 ще излъчи на живо.
“Фолклорна суматоха” ще представи БНТ в две части. Първата ще се излъчи на 24-ти декември с участието на квартет „Славей”, „Ева квартет”, формация „Дива река” „101 кабагайди” и ансамбъл „Чинари”, както и актьора Владо Пенев. А на 25-ти във втората част зрителите ще видят Татяна Лолова и водещия на „Бързо, Лесно, Вкусно Ути Бъчваров заедно с Николина Чакърдъкова, „Карандила джуниър”, оркестърът на ансамбъл „Филип Кутев, Румяна Попова, краля на кларинета Нешко Нешев и ансамбъл „Чинари”.
„Вълшебният цирк” с участието на 10-годишния Иван Петров от България ще омагьоса всички по Коледа. Международният проект на ЕБУ представлява цирково шоу с участието на талантливи деца – изпълнители от европейските страни Швейцария, Белгия, Русия, Холандия, Франция, Ирландия, Португалия и Армения, което се провежда под шатрата на „Цирк дьо Ноел” в Женева.
По традиция на 25-ти БНТ1 ще излъчи на живо и „УРБИ ЕТ ОРБИ” – традиционното коледно послание на Папа Бенедикт ХVI.
На 27-ми развлекателната програма на националната телевизия ще продължи с най-доброто от новогодишните програми на акад. Хачо Бояджиев, както и спектакълът на Нешка Робева „Среща в Споменът”.
На 29-ти и 30-ти БНТ ще ви достави истинско удоволствие с международния спектакъл на Цирк „Монте карло”. Зрителите ще видят акробатични изпълнения от Кореа, дресура на диви животни, както и номера с езда на трупи от цял свят.
В програмата на националната телевизия няма да липсват и специалните празнични издания на предаванията по БНТ1. „Денят отблизо и приятели” – музика и танци с Бен Крос и неговата банда, Памбос - Дядо Коледа и Снежанка танцуват латино.
„Диско Нощни птици” на 30-ти - парти с изпълнителите на хитове от изминалата 2012г. - Орлин Павлов и Бобо , Криско , Поли Генова + ЛаТиДа , Румънеца и Енчев, Вяра Пантелеева с новата си песен.
„Шоуто на канала” на 31-ви и 1-ви ще представи на зрителите „БГ 2013-та Нова Година” или Бай Ганьо през новата 2013-та. Предаването ще бъде заснето в Прага, където Бай Ганьо ще гостува за посрещането на празника.

Веднага след него и чак до новата 2013г. зрителите ще станат свидетели на празничният концерт-спектакъл от площад Батенберг „Сцена под звездите”. Новогодишното шоу ще започне на 31 декември в 22.00 ч. и ще продължи до 01.00 часа на 1 януари. Всички зрители на БНТ и гостите на площада ще празнуват новата година с Йорданка Христова, АКАГА, Графа, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Ангел и Мойсей, Богомил, Рафи.
Тази година празникът ще се превърне в карнавал, с много жонгльори и огнехвъргачи. БНТ кани всички гости да дойдат на площада облечени със свои карнавални костюми, за най-атрактивните и весели ще има награди. Водещи на шоуто тази година ще бъдат забавните Мария Силвестър, Силвестър Силвестров и Александър Сано.
По традиция, точно в 00:00ч. зрителите ще чуят и официалното обръщение на президента Росен Плевнелиев към нацията по случай Новата 2013 година.
Весели празници с програмата на БНТ1!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване