12/10/12 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Левски е сред най-добрите домакини в Европа

Вторият в класирането на Виктория ФП Левски влезе в престижна класация, като един от четирите отбора във всички елитни европейски първенства, който не е загубил нито една точка като домакин.

"Сините" са абсолютно безгрешни от началото на сезона на "Герена", въпреки че изостава от Лудогорец, а и отпадна рано-рано от Европа. Възпитаниците на Илиан Илиев имат 11 победи от 11 срещи, като 2 са за Купата (Пирин Разлог и Черно море), 1 за Лига Европа (Сараево), а всичко останали са в първенството.

Причината Левски да изостава в класирането са издънките на "сините" като гост, като те загубиха и двете дербита с Лудогорец и ЦСКА, а освен това направиха равенство с Локо (Сф).

Освен 26-кратните шампиони на България още 3 тима не са загубили точки у дома. Това са Атлетико (Мадрид), Днепър (Днепропетровск) и Порто (Португалия). Украинците са в серия от 14 поредни победи, испанците - 12, а серията на Порто наброява 9 срещи.

Интересен факт обаче е, че единствено португалският гранд е лидер в своето първенство. "Драконите" са с 29 точки и имат три повече от Бенфика, но "орлите" са с мач по-малко.

От своя страна Днепър и Атлетико са приятните изненади в своите шампионати. Украинците се представят блестящо и са втори, като са пред гранда Динамо Киев. "Дюшекчиите" пък са единственият отбор в Испания, който застрашава първото място на Барселона. Те обаче изостават на 6 точки от каталунците.



















Иво Вецев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване