12/10/12 13:33
(http://www.klassa.bg/)

Тоталната забрана за тютюнопушене е ненавременна

По повод протеста на собствениците на заведения в България, обединени в браншови организации и неформални сдружения срещу забраната за тютюнопушене в заведенията за обществено хранене и забавление общото събрание на Съюз "Произведено в България" от 6-ти декември, гласува решение в подкрепа на гражданската инициатива за отмяна на тоталната забрана на тютюнопушенето в заведенията. Предприетата мярка за тотална забрана е ненавременна.
Членовете на съюза са обезпокоени от състоянието на бранша обединяващ дейността на ресторанти, кафенета, барове и т.н. Под заплаха е поставено бъдещето на стотици фирми от сектора, а хиляди хора вече губят работните си места, фалитите също са факт.
Тук не става дума за защита и подкрепа на тютюнопушенето а за провеждане на една разумна политика, която да подготви българската общественост и бизнеса, и която да води към желания от всички резултат. В САЩ, водещата страна в борбата срещу тютюнопушенето този процес продължава вече повече от 25 години, а ние искаме за една-две години да постигнем същия резултат.
Съюз "Произведено в България" подкрепя искането на браншовите организации, в рамките на действащия закон, тези заведения да получат специален статут, позволяващ регламентиране на възможността за обособяване на заведения или части от тях за пушачи при стриктно спазване на изискванията за климатизация, вентилация и недопускане на малолетни лица в тях.  
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване