12/11/12 10:16
(http://www.klassa.bg/)

Ангел Семерджиев: Намалението на цената на природния газ ще бъде по-голямо от предложените 9.3% от „Булгаргаз”

Намалението на цената на природния газ за крайния потребител ще бъде по-голямо от предложените 9.3% от „Булгаргаз”, но с колко точно ще стане ясно в края на следващата седмица. Това съобщи Ангел Семерджиев, председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Семерджиев – точното намаление на цената на парното за крайния потребител ще бъде обявено седмица преди Коледа. До края на тази седмица ще имаме готовност с окончателния доклад за цени на природния газ, като след това ще се състоят открито заседание и закрито заседание. Ще бъде свикан и Консултативен съвет, на който ще присъстват представители на индустрията и на профсъюзите, с които също обсъждаме цената на природния газ, посочи Семерджиев. Той обясни, че седмицата преди Коледа ще бъдат изнесени окончателните цени на природния газ и ще станат ясни цените на топлинните услуги, тоест цената на горещата вода, която достига до крайния потребител.
Цената на топлинната услуга ще зависи изцяло от точната цифра на намалението на природния газ, като това се отнася за всички топлофикационнии дружества, които ползват природен газ, отбеляза председателят на ДКЕВР и увери, че цената ще бъде изцяло обективна. Някой топлофикации ще имат намаление близко до намалението на природния газ, а за някой от тях намалението на цената ще е малко по-ниско, но разликите ще бъдат минимални, добави Ангел Семерджиев.

















Агенция "Фокус"






Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване