12/11/12 15:32
(http://www.hsnovini.com/)

Сребро и бронз за хасковското джудо

Райчо Кордов

Сребърен и бронзов медали спечелиха състезателите на спортен клуб Джудо “Хасково”. Отличията бяха завоювани на турнир за юноши младша възраст, посветен на основателя на клуб по Джудо в Сливен, Николай Колев.

Двата медала за хасковлии бяха спечелени от братята Славчо и Райчо Кордови. Общо 7 бяха местните състезатели, които се съревноваваха в Сливен с противници от 12 отбора.  В категория до 34 килограма Райчо , който е по- малкия от братя Кордови постигна 2 победи и 2 загуби, което му отреди второто място. В срещата за златния медал той загуби със съдийско решение от състезател от отбора на „Троян”.

“Трудно беше, загубих финала, но другия път ще победя състезателя от “Троян”, заяви за Хасково Новини Райчо Кордов.

Братът на Райчо, Славчо Кордов в категория до 46 кг. също постигна 2 на 2 победи и загуби, но остана на 3- то място. Останалите 5- тима състезатели на хасковския клуб също се представиха достойно. До 38  кг. Иван Красимиров имаше малшанс и загуби двубоя си за бронзовия медал. Иван Латев в категория до 66 кг. имаше неговата съдба и не успя да се пребори за третото място. Малко не достигна в борбата за бронзовия медал и на Иван Драгов в категория + 73 кг. Цветомир Цветанов до 55 и Християн Тонев до 34 кг. също се представиха добре в срещите си.

От клуба заявиха, че догодина се очаква тези състезатели да се превърнат в републикански медалисти. Състезанието в Сливен бе последно за тази година. През месец февруари 2013 година започват републиканските първенства.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване