12/12/12 12:21
(http://www.hsnovini.com/)

16 077 тениски-менте задържаха служители на МП Капитан Андреево

Снимка: Агенция “Митници”

Фалшификатите са били превозвани от камион с унгарска регистрация, пътуващ за Холандия от Турция през България. Камионът пристига на ГКПП Капитан Петко войвода и е селектиран за щателна митническа проверка по метода на анализ на риска от дежурния митнически служител от мобилна група. При проверката се установило , че в 213 кашона има 16 077 броя тениски с логото на “Converse”, за които не са представени необходимите документи. Тениските са задържани с протокол съгласно Закона за марките и географските означения . За случая е уведомен правопритежателя на марката.

При други четири случая на прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост, митническите инспектори са задържали 1362 парфюми и тоалетни води, имитации на световноизвестни търговски марки. Ароматите са пренасяни от пътници, пътуващи в автобуси с турска регистрация по направление Турция през България за Румъния.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване