12/12/12 17:33
(http://www.klassa.bg/)

540 човека станали жертва на трафик през 2011-а

540 човека са станали жертва на трафик през миналата година. Това съобщи в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той допълни, че реално процентът е много по-голям, тъй като много от тях прикриват истината.

Значително се увеличава информацията за засегнатите от този трафик, след като правителството постави акцент върху локализацията и идентификацията на тези жертви, за които през минали периоди се знаеше, че са между 240 и 250 годишно, посочи вицепремиерът.

Цветанов подчерта, че главната цел на страната ни е да предпази младите хора от трафик, тъй като това е доходоносен бизнес, свързан с милиарди долари в световен мащаб.

Що се отнася до търговията с органи, МВР шефът заяви, че тя винаги е съпроводена с трафик на жени и деца. По думите му черният пазар за човешки органи е най-вече в Пакистан и Индия. Това е един доста привлекателен бизнес, тъй като има пациенти в тежко здравословно състояние, които са готови да плащат и по 200 000 долара за трансплантация на бъбрек. Една операция за взимане на подобен орган струва до 5000 долара, каза Цветанов.

В Пловдив министър Цветанов изнесе публична лекция пред студенти от Медицинския университет на тема „Търговията с жива плът и човешки органи - „черен пазар" и противодействието на държавата".




Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване