12/12/12 13:19
(http://www.hsnovini.com/)

БДЖ започна предварителна продажба на билети за празниците

Новото разписание на влаковете важи до 22 декември

БДЖ започна предварителната продажба на билети за Коледа и Нова година от днес,12 декември. Пътуващите имат дванадесет дни да си вземат или резервират билет, а по-ранна продажба ще има на всички гари и жп-бюра в страната.
В началото на месеца БДЖ обяви, че няма да вдига цените за билетите с 5% по празниците, както беше планирано заради поскъпването на горивата и тока. По Коледа и Нова година се предвиждат да бъдат осигурени допълнителни вагони за някои основни маршрути. Срокът за предварителна продажба е пет дни, но с натрупването на празничните дни в края на годината БДЖ удължи периода.

Новото разписание на влаковете, влезе в сила от 9 декември. Промените засягат пет  пътнически влака, преминаващи през гара Димитровград, заради строителството на новата жп линия. За движение са отворени само два коловоза. Новото разписание ще важи до 22 декември.

В началото на новата година железопътната отсечка между Свиленград и турската граница ще има акт 16. Към момента работата по трасето е почти финализирана и вече текат тестове на контактната мрежа.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване