12/12/12 16:09
(http://www.klassa.bg/)

България се справя добре в кризата

 България се справя чудесно. „Твърде рано е да се каже какво ще се случи, но България се справя малко по-добре от средното в една много тежка среда. Процентът на банкови пари е по-добър, отколкото в други държави”, каза Стив Ханке, професор по приложна икономика в университета „Джон Хопкинс” в Балтимор, САЩ в сряда по време на международна икономическа конференция „България и светът в развитие”.

По-рано през деня Ханке заяви, че валутният борд в страната трябва да бъде запазен, както и че няма защо на този етап страната да се стреми към еврозоната.

През следващия програмен период България няма да ползва по-малко финансиране, отколкото в този програмен период, а вероятно ще ползва повече. Това каза министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, съобщи агенция Фокус.
„Овладели сме до голяма степен механиката по усвояване на парите”, добави министърът.
България приключва третия етап от еволюцията в усвояването на европейски средства, в който се мислят ефектите от европейските пари върху реалната икономика, посочи той.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова добави, че шансът за успех би бил в по-фокусирани стратегии, мерки и приоритети.
„Имаме огромен потенциал и от нас зависи да го развием. В България трябва да имаме повече самочувствие, има защо”, добави Павлова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване