12/12/12 09:18
(http://www.klassa.bg/)

Депутатите от ГЕРБ щели да гласуват по съвест за забраната за пушене

Депутатуте от ГЕРБ щели да гласуват по съвест дали да отпадне тоталната забрана за тютюнопушене на закрито. Това заявиха пред bTV двама народни представители – д-р Даниела Дариткова от здравната комисия и Димитър Бойчев от икономическата комисия.

Не стана ясно защо толкова се набляга на това, че всеки депъутат от управляващата партия ще гласува по съвест, при положение, че това е едно от нещата, които всъщност се очакват от народните избраници.
ариткова категорично се противопостави на отпадането на забраната. Според нея „апокалиптичната” статистика, че има 30% спад в бизнеса не била реална. „От 2009 г. в Турция няма спад в ресторантьорския бизнес”, подчерта тя.

„Като член на икономическата комисия няма как да не се вслушам в доводите на бранша . Най-важното е всеки да има избор”, заяви пък колегата й Димитър Бойчев, който поиска облекчаване на забраната, въпреки че е непушач.

„Тези, които мразят пушачите, мразят и гейовете. Имахме прекрасни закони. Какъв беше прблемът? Защо е хабенето на обществена енергия”, попита проф. Милан Миланов.

„ Дайте да дадем шанс на този закон. Никога няма да допусна икономическите интереси да надделяват над здравните”, противопостави се д-р Маша Гаврилова, експерт от сдружение „България без дим”. „Вие нямате право да дискриминирате част от обществото”, ядоса се депутатът Димитър Бойчев.

Миланов на свой ред апелира за баланс в закона, така че всеки да има право, на избор.





















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване