12/12/12 09:14
(http://www.hsnovini.com/)

Екип на ОУ „Св. Св Кирил и Методий” се завърна от Холандия

В Хага

Шестата  поред международна среща се проведе в Хага с участието на 8 училища, участващи в съвместен проект по програма „Коменски” на ЕС.  Проектът се реализира в срок от две години и е озаглавен „Музиката и изкуствата в междукултурното общуване” / AMICA/.

Чрез музика и изкуство учениците от партньорските училища  изучават историята, националните, традиционните и религиозни празници на участващите  държави.

В Холандия партньорското училище е представило специфичния празник по посрещането на Свети Николас. Международните екипи са се запознали с холандската образователна система и спецификата на обучение в училището, което е мултикултурно по своя състав.

В партньорската среща от българска страна участваха директорът на училището Костадин Калъпов, Бинка Райчева- начален учител и Красимира Дамянова- педагогически съветник и координатор на проекта.Седмата поред среща е през идващата пролет в Румъния.

На сцената

 

Холандското училище

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване