12/12/12 14:10
(http://www.klassa.bg/)

Прогнозират 30 % скок в цената на ток от въглищни централи

 Очаква се с около 30% скок на цената на електроенергията от въглищните централи. Това ще стане още от следващата година, каза в сряда пред телевизия и радио България он ер енергийният експерт Иван Хиновски.. Причината за това са и ограниченията за парниковите емисии. Според него цената на микса електроенергия ще се увеличи с минимум 8%. Енергийната стратегия на България, която беше създадена преди 2 години, не е актуална и към днешна дата трябва да бъде ревизирана. 

Според енергийния експерт трябва да има избор и един потребител да може да закупува електроенергията от различни доставчици. В областта на газа обаче нещата са много по-тежки, защото общественият доставчик е един, каза още Иван Хиновски. Говори се, че вторият субект, с който може да се договорят газови количества, е "Овергаз", но аз не съм сигурен колко скоро това ще се случи, коментира още той. Относно добива на газ у нас Хиновски обясни, че фирмата „Тотал“ ще докладва какви са плановете, графиците и прогнозите за добив на газ на територията на България.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване