12/12/12 06:19
(http://www.klassa.bg/)

Чавес отново опериран от рак

Президентът на Венецуела Уго Чавес е претърпял поредна операция от рак в Куба, предаде АФП. Интервенцията е продължила повече от шест часа, но е минала успешно, заявиха медицински източници.

Чавес обяви по националната телевизия късно в събота, че всъщност лети до Куба за нова операция и обяви заместник-председателят и министър на външните работи Николас Мадуро за възможен негов наследник. Той съобщи, че последните изследвания са установили още злокачествени ракови клетки.

Чавес, който през октомври бе преизбран за още един шестгодишен президентски мандат, каза, че болката, която чувства се дължи на напрежението по време на предизборната кампания и лъчевата терапия, добавяйки, че операцията е от жизненоважно значение и заболявания като неговото винаги носят риск.

58-годишният Чавес, който управлява Венецуела от 13 години, беше опериран три пъти от рак и претърпя четири курса на химиотерапия в Куба и Венецуела в рамките на една година.























АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване