12/13/12 20:12
(http://www.klassa.bg/)

10 000 младежи повече започнали работа през 2012-а

През 2013 г. ще се осигури заетост на повече от 22 000 лица чрез мерки по Националния план за действие по заетостта (НПДЗ) и на над 70 хиляди безработни чрез схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР). Планирано е чрез бюрата по труда да се устроят на работа над 130 хиляди безработни, каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес на официалната церемония по награждаването "Работодател на годината"- 2012. Той направи равносметка за последната година, през която 31 100 безработни са включени в заетост, а в насърчителни мерки за заетост и обучение - над 4 200 безработни по НПДЗ. До момента в различните проекти по оперативната програма са включени над 321 хиляди безработни и заети лица.

Приоритет в социалната политика тази година е осигуряването на заетост на младежите до 29 години, допълни още министър Младенов и уточни, че е осигурена заетост на над 51 410 безработни младежи. Младите хора, започнали работа тази година са с около 10 000 повече в сравнение с 2011 г., уточни той.

В приветствието си министър Младенов отбеляза, че през следващата година се планира включването на нови 37 400 безработни и най-малко на 45 хиляди заети лица в обучение по схеми на ОПРЧР. За последните две години броят на лицата, започнали работа с подкрепата на Европейския социален фонд е нараснал над 20 пъти.
Министър Младенов подчерта важността на активния социален диалог за създаване на по-добри условия за предприемачите, повече работни места и по-висок жизнен стандарт. Заедно с изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, той отличи 31 работодатели и 3 дирекции Регионална служба по заетостта.
Водещо при определянето на номинациите и в тазгодишния "Работодател на годината" е съчетаването на икономическите и социалните стимули. Организатор за девета година е Агенцията по заетостта.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване