12/14/12 17:41
(http://www.hsnovini.com/)

Гобленът – оригиналният подарък за Коледа

Хасковлии предпочитат оригиналните подаръци сред тях са и гоблените

В предпочитан подарък за Коледно-новогодишните празници се превръща гобленът. Към творбите от конци посягат все повече хасковлии, отчитат търговци. Предлага се голямо разнообразие от гоблени, във всякакви размери и десени. Има мостри за начинаещи, а изработването им отнема няколко дни. Продават се и щампи за напреднали.

„Засилен интерес се наблюдава преди Коледните празници, тъй като гобленът е един предпочитан подарък за много хора. Всеки намира по нещо. Имаме гоблени за всеки джоб и всеки вкус”, споделя Светла Костадинова.

По нейни наблюдения през последните години все повече мъже превръщат бродирането в свое хоби. Сред редовните клиенти е и запаления гобленар Ленко Ванчев от село Тънково. С бродерия на гоблени се занимава от 20 години.

Посегнал към конците, след като видял майсторска изработка на „Тайната вечеря”. От тогава до днес има изработени 20 гоблена.

Ленко Ванчев

С майсторската изработка на гоблените, Ленко Ванчев впечатлил много свои приятели. „Има хора, които се възхищават, но има и такива, които завиждат”, споделя пенсионирания строител.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване