12/14/12 15:22
(http://www.klassa.bg/)

Девет от задържаните за черно тото футболисти остават в ареста

 В ареста остават деветима от единайсетте футболисти от "Черноморец" и "Нефтохимик", които бяха задържани в Бургас за организиране и участие в черно тото, съобщи председателят на Районната прокуратура Андрей Червеняков. Само един арестуваните не е активен спортист в момента и той се смята за единия от двамата организатори на хазартните игри. Помощникът му е действащ играч на "Черноморец". Останалите са участвали със залози между 300 и 500 лв. върху мачове от чужди първенства, които са се правели със SMS-до организаторите – букмейкъри.

Разпитани са нападателят на "Черноморец" Преслав Йорданов и съотборниците му Румен Трифонов, Даниел Младенов, който е с мярка за задържане, Георги Терзиев и Пламен Димов. От "Нефтохимик" е бил разпитан Любомир Божинов. Братът-близнак на Димов - Галин, който е от "Нефтохимик", също е бил в полицията.

На двамата организатори са повдигнати обвинения, а за останалите ще бъде образувано отделно производство, обясни говорителят на прокуратурата в Бургас Мария Маркова. Към момента няма преценката дали ще бъдат внесени мерки за неотклонение "задържане под стража". Това ще стане на етап извършване на всички процесуално-следствени действия и преценка-анализ на събрания материал дали са налице основания за вземане на най-тежката мярка – "задържане под стража".

До края на деня ще стане ясно дали ще бъде предявено обвинение на останалите седем задържани за участие в хазартните игри, където и наказателната отговорност е по-ниска. Организаторите могат да получат до шест години лишаване от свобода за устройване на хазартни игри, а за участниците – до една година, както и парични глоби, посочи Маркова.


 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване