12/14/12 10:27
(http://www.klassa.bg/)

Канал 5, Македония: Бившият еврокомисар Меглена Кунева смята, че България е сгрешила с блокадата

България направи грешка с решението си да бъде против Македония да започне преговори с ЕС, заяви бившият еврокомисар и лидер на партия България на гражданите Меглена Кунева, предаде македонската телевизия Канал 5. Според Кунева България пропуснала отлична възможност да защити своите позиции към Македония. Според Кунева по-добре би било, ако България открито постави искания за Македония, а тяхното изпълнение да се наблюдава. Бившият преговарящ на България за присъединяване към ЕС е загрижена за това, че политиката на премиера Борисов към Македония може да донесе криза между двете страни. Според Кунева няма нужда България да блокира затова защото Гърция вече е наложила вето за Македония.
„Безотговорно е да се блокира Македония затова, защото македонците винаги ще мислят, че ги блокирала България, а не Борисов, в същото време изразявайки загриженост за позицията на българските компании и инвестиции в Македония. Изцяло съм съгласна с президента Желев, който заяви, че България не трябваше да блокира Македония”, заяви Кунева.



















Канал 5.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване