12/14/12 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Херман ван Ромпой ще представи през юни 2013 г. предложенията за икономически реформи в ЕС

Ръководителят на Европейския съвет Херман ван Ромпой съвместно с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще представят на срещата на ръководителите на страните от ЕС през юни 2013 г. предложенията за координиране на икономическите реформи в страните от блока, съобщи Ромпой, цитиран от РИА Новости.
В момента в много страни от Евросъюза се предприемат мерки за строги бюджетни икономии, които се отразяват негативно върху социалната политика и брутния вътрешен продукт в ЕС. Нерядко тези мерки са съпроводени от стачки и протестни акции. „Всички основни реформи в икономическата политика”, които страните планират да проведат, могат да се обсъждат и, където е възможно, да се координират помежду си”, се посочва в изявлението на срещата след първия ден от работата му. Не е изключено тези предложения да засегнат само страните в еврозоната и държавите, които имат намерение в бъдеще да се присъединят към общата европейска валута, тъй като в изявлението става дума за държавите, които влизат в икономическия монетарен съюз. Еврокомисията може да представи свои предложения за провеждане на тази координация, се посочва още в съобщението.















РИА Новости









Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване