12/14/12 07:21
(http://www.klassa.bg/)

Южнокорейският флот извади от дъното на морето останки от севернокорейската ракета

Военноморските сили на Южна Корея извадиха от дъното на Жълто море фрагменти от севернокорейската ракета „Инха-3”, което ще позволи да се получи информация за състоянието на ракетните технологии на Севера. Това съобщи южнокорейското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.
По-малко от два часа след старта южнокорейски ескадрен миноносец откри цилиндричен обект, който се предполага, че е част от горивния резервоар на първата степен. За изваждането бе използван специален дълбоководен спасителен апарат на военноморските сили. Останките от ракетата бяха открити в район на 160 километра западно от южнокорейското пристанище Кунсан, докато втората степен на ракетата падна в океана източно от Филипините.
Операцията продължи осем часа, като от дъното на морето бе изваден обект с дължина 7,6 метра и диаметър 2,4 метра. На него има надпис „Инха”. Фрагментите от ракетата днес ще бъдат доставени в пристанището Пхьонтхек, където ще бъдат изучени от военни специалисти по ракетостроене, съобщи министерството на отбраната. „Очакваме, че те ще бъдат полезен материал за анализ на севернокорейските ракетни технологии”, отбеляза говорителят на министерството Ким Мин Сок.

















ИТАР-ТАСС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване