12/15/12 09:08
(http://www.klassa.bg/)

Броколите побеждават рака

Съединение в зеленчуци от типа на броколите може да предотврати развитието на рак при децата, пише в. "Ню Зийланд хералд".

Съединението се нарича сулфорафан и работи срещу твърдите тумори. Досега учените неведнъж твърдяха, че тази група зеленчуци намалява риска от появата на определени ракови заболявания. Този път изследователи от Медицинския колеж Бейлър в Хюстън, американския щат Тексас, установили, че сулфорафанът лекува остра лимфна левкоза. Този тип рак се разпространява сред децата, твърди професорът по патология и имунология Дениъл Лакораза. В 80% от случаите лечението побеждава болестта. Но остават 20 процента и именно за тях е подходяща терапията със сулфорафан.
Учените изолирали съединението от зеленчуците и обработили с него ракови клетки, взети от пациенти. Контролен експеримент бил извършен и със здрави клетки. Съединението унищожило раковите клетки, без изобщо да навреди на здравите.







"Ню Зийланд хералд"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване