12/15/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха банкови обирджии, те са 24-годишни студенти

Извършителите на обира на „Алинац Банк” са на 24 години и са студенти в Свищов. Това каза на пресконференция старши комисар Валери Йорданов – директор на СДВР. Разкрит е обирът, който беше извършен на 23 октомври в „Алианц банк” в София, когато около 8.30 часа нахлуват две въоръжени лица неутрализират охраната, неутрализират две касиерки, завързват ги и отнемат сумата от около 90 000 лева - от които 60 000 български лева и други различна валути. Лицата, по данни от описанията на потърпевшите, се оттеглят с шлемове за мотори и с подобно облекло. Беше лансирана версия за мотористи, мотори никой не беше видял, каза старши комисар Валери Йорданов.
Вследствие на работа на сектор „Грабежи”, районното управление, в досъдебното производство бяха установени две от лицата, извършили въоръжения обир.
Екипи са ги задържали рано тази сутрин в Свищов. Екипите пътуваха през нощта и съвместно с колегите от Свищов, лицата бяха задържани. Беше задържано и трето лице в София, който е бил шофьор на групата – лицето, управлявало автомобила. Установен е и собственикът на автомобила, каза старши комисар Йорданов.
Този, който им е бил шофьор, е на 21 г. Те са криминално проявени – единият за кражба от магазин, а другият за пътнотранспортно произшествие. Единият е бивш служител в този офис и до септември 2011 г. е работил в офиса на „Алианц”, така че той е имал представа за разположението в офиса и за охраната. Той е бил и инициатор на обира. Подбран е момент, в който няма клиенти, и той е знаел къде са били парите, каза старши комисар Валери Йорданов. Той посочи, че има подценяване на охраната.
Продължават процесуално-следствените действия, в градска прокуратура е случаят, разпитани са лица за съпътстващите обстоятелства. Намерени са за сега част от парите – около 5 000 лева, от предстоящите обиски се надяваме да намерим и част от валутата. Едното от лицата си е закупило автомобил за 17 000 лева – немски, надежден, голям автомобил, каза старши комисар Валери Йорданов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване