12/15/12 10:45
(http://e-vestnik.bg/)

Ицо Хазарта: Всички сме в мръсен кенеф. Вместо да го изчистим, си мерим парфюмите

Специално интервю за e-vestnik с музиканта от група “Ъпсурт”

Ицо Хазарта. Снимка: Иван Бакалов

Продължение. Виж тук първата част „Живяхме в пълен абсурд през 90-те. Сегашното е резултат от тогава

- Ти си този, който основно пише текстовете на „Ъпсурт”. Кога започна да пишеш?

- На 16 години. Не познавам някой, който да се гордее с годините от тийнейджърството си, като се сети за мисленето си. Аз затова много се притеснявам от сравнения с поети. Това сме го правили, защото примерно, когато си такъв тийнейджър, получаваш определено отношение от жените, това е много важно в 10-и клас (смее се). Кой си е мислил, че аз впоследствие ще изкарвам пари с това, че ще подписвам договори, ще правя реклами?! Просто в един момент виждаш, че липсва нещо, което иска да чуеш и никой не го прави, и си казваш: „Добре де, защо не пробвам да го направя?!”. Мигът, в който го осъзнахме това, беше и мигът, в който разбрахме как ще ни протече целият живот. Така беше с всичките ни хитове. Говорим за момента, когато усетиш, че една песен става, има я тази стотна от секундата, когато усещаш, че нещо става. Ти гледаш в бъдещето в такъв момент. Правиш песента, прибереш се вкъщи, гръмнала ти е главата заради записите в студиото, и когато пак чуеш тази песен, те напушва смях, защото тя е хубава, човече, и ти си като някакъв оракул, усещаш какво ще стане. Това е много яко чувство, така се случва преходът от това да блеснеш към това да твориш. Когато си млад, чувството да блеснеш е особено хубаво. Аз 20 години съм ги гледал по телевизията такива хора, с микрофона на сцената, и все съм бил долу. Сега аз никога няма да свикна с тази работа, с камерите. Не се чувствам част от този свят - света на известните. Тези известни хора там си мислят, че телевизорът е сандък и че всички нас, които ни излъчват, сме наблъскани вътре и сме длъжни да се познаваме, да се подкрепяме… Аз изобщо нямам някакви претенции. Тръгна ни работата, да го наречем огромен късмет, вървят нещата, здрави да сме.


- И да печелите все пак…

- Много хора са ми казвали: „Леле, ако бяхте в друга държава, какви милионери щяхте да сте…!”. Това са страшни глупости. Аз съм си в България! Какво е щяло да стане. Аз съм никой. Като отида в Гърция много добре знам какво е. Преди 2 години бяхме за 10 дена и разбрах какъв е смисълът на заглавието „С деца на море” (смее се). И като се върнахме, на два километра след границата,  в бензиностанцията някакъв човек казва: „Какво става, бе, Ицка”. И аз си казвам: „Ето я България!”. Единството тъпо нещо е, че ти се иска да съществува едно копче, за да изключваш известността. Иначе е супер. Няма какво да се правим. Като не искаш да те познават, да не си ходил да правиш клипове, да се „пенявиш” там, да говориш… Като взема парите в дискотеката, добре ли ти беше? Е, ходи сега с очилата и се чуди как да влезеш в метрото!

- Какво се случва в метрото?

- Едно време гледахме да не минаваме покрай училища, защото само тийнейджъри и деца ни познаваха. Обаче мина време и пораснахме, започнаха и други групи хора да ни слушат. Понякога наистина изперкваш заради това, че хора, които иначе никога няма да те погледнат, се държат с теб все едно си човек от друг свят. Един ще те закачи, някой ще се смее, трети ще те ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване