12/15/12 11:44
(http://www.klassa.bg/)

КЗК отмени обществена поръчка на Медицинския университет в Пловдив

 
Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на ректора на Медицински университет-Пловдив за класиране на участниците и избор на изпълнител в обществена поръчка с предмет „Извършване на строително – монтажни работи на студентско общежитие Блок № 1, гр. Пловдив, ул. „Царевец” и на кухня към студентски стол”.
Проучването установи, че комисията за провеждане на процедурата незаконосъобразно е приела писмената обосновка по показател „Срок на отложено плащане” на избрания за изпълнител участник „ПСГ” АД.
КЗК счита, че изложените обстоятелства в обосновката не отговарят на изискванията на ЗОП, тъй като условията, които комисията е приела, са същите, въведени от възложителя като критерии за подбор, поради което не могат да бъдат приети за изключителни и благоприятстващи предложението на кандидата.
Съгласно ЗОП предложение, по-благоприятно с 20% от останалите, може да бъде прието, ако са налице допълнителни обективни обстоятелства за по-изгодната оферта, като изключителни условия за участника, икономичност или оригинално решение при изпълнение на обществената поръчка и др.
КЗК връща процедурата от етап разглеждане на представената от „ПСГ” АД писмена обосновка относно предложението по показател Т5 – „Срок на отложено плащане”, при стриктно спазване на указанията в решението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване