12/15/12 16:49
(http://www.klassa.bg/)

Майката на масовия убиец от Нютаун сама го научила да стреля като дете

Майката на Адам Ланза, който уби 20 деца и 6 възрастни в Нютаун, сама го е учила да стреля. Тя е имала колекция от огнестрелни оръжия, според Скай нюз легално е притежавала пет. Учила е собствените си деца да стрелят от малки. Съседите разказват, че е била фен на стрелбата по мишена. Самият Адам имал законно два пистолета и една полуавтоматична пушка.
Майката, учителка в училището „Сенди Хук”, стана първата жертва на сина си, който се самоуби накрая.
Трагедията предизвика нова дискусия в САЩ за правото на притежаване  и носене на оръжие.
Президентът Барак Обама обяви, че трябва да се направи всичко, подобни случаи да не се повтарят. Той не сдържа сълзите си, в своето обръщение след трагедията. „Независимо дали тези престъпления стават в училище в Кънектикът, в търговски център в Орегон , в църква в Уисконсин, в кинотеатър в Колорадо или на улиците на Чикаго – те стават на нашите улици и в тях загиват наши деца. Независимо от политическите възгледи, трябва да се обединим, за да предотвратим нови трагеии в бъдеще”, каза Обама. Но той не предложи нищо конкретно за евентуално ограничаване на втората поправка в конституцията на САЩ, която разрешава на американците да държат и носят оръжие.
Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг бе по-ясен. „Нужни са незабавни действия. Слушахме и преди много риторика. Но не видяхме воля нито от Белия дом, нито от Конгреса. Това трябва да приключи днес. Общонационалната трагедия изисква общонационален отговор, заяви Блумбърг, цитиран и от руската телевизия.
ФБР е разпитало бащата и по-големия брат на Адам Ланза 24-годишния Райън, за да разбере мотива за ужасното деяния. Фокс нюз разкри, че двамата братя не са се виждали в последните 3 години.
Медиите в САЩ съобщиха, че убиецът е страдал от лека форма на аутизъм. Той бил затворен , но добре се учел, разказаха негови бивши съученици. Си Ен Ен разпита една от тях  Алекс Исраел, която го описа като тихо момче и дори гений, но каза, че не го е виждала после в гимназията.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване