12/15/12 15:13
(http://www.klassa.bg/)

Награди за БНР за пътната безопасност

Програма „Хоризонт“, Радио София и Радио Благоевград на БНР, получиха почетни грамоти, присъдени от Фондацията „Годишни награди за пътна безопасност“ .
Информационният лидер – програма „Хоризонт“ на БНР, спечели признанието заради експресивните клипове в рамките на радиокампанията „Карай умно, стигни жив!“ На всеки кръгъл час преди новините на БНР, популярни личности – артисти, певци, медици, журналисти, спортисти, бивши и настоящи министри и премиери, призовават към отговорно поведение на пътя. Идеята е чрез посланията хората зад волана да се стремят да шофират внимателно, ангажирано и отговорно.
Грамотата за Радио София – БНР бе присъдена, за приноса на дискусионното предаване “Форум" и специално за изданието от 6 декември. Тогава, радиофорумът бе посветен на актуалната тема : "Как се движим по софийските улици и помагат ли ни пътните акции за по-доброто поведение на пътя?". В предаването участваха Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, 15-годишният Михаил Пасков - един от инициаторите на акция "Есенно листо" и гл. инспектор Иво Кирилов – началник сектор в Пътна полиция – София. "Форум" се излъчва на живо всеки вторник от 9:00 до 11:00. Аудиторията на Радио София е не само слушател, но и активен участник в предаването.
Радио Благоевград – 24 часовата регионална радиостанция на БНР, е отличено, заради рубриката: ”Автомобилен свят” с водещ Иван Лазов, част от петъчния следобеден информационно – музикален блок „Днес“. Радио Благоевград е водещата медия в региона, която дава изчерпателна информация за състоянието на пътната обстановка по най-натоварените артерии: главен път Е- 79 и направлението Благоевград - Илинден - Ексохи. Рубриката „Автомобилен свят“ е чакана с огромен интерес и внимание, заради традиционните дискусии и коментари по жизненоважните проблеми, свързани с безопасността на движението.




„Преди две години учредихме Фондацията с идеята всички инициативи по пътна безопасност, да бъдат събрани на едно място. Конкурсът се провежда в партньорство с посолството на Кралство Холандия и номинира участници в шест категории – фирми и корпорации, неправителствени организации, медии, държавна администрация, пътен полицай, училища/детски градини“, съобщи Владимир Тодоров – председател на УС на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

„Добрата новина е, че за трета поредна година продължава тенденцията на намаляване на пътно - транспортните произшествия. Ако преди загиваха над 1000 души, тази година те са сведени до около 600. Това се дължи на много фактори, но сред медиите БНР, има голяма заслуга за постигане на добри резултати по отношение на безопасността на пътя. Благодарни сме за това, че постоянно от радиоефира се говори и напомня за повишаване на вниманието и дисциплината на всички участници в движението. Чрез вас се подават и множество сигнали за лоши пътни участъци, на които институциите могат да реагират веднага“, коментира Владимир Тодоров. „Поднасяме нашата признателност за всичко, което прави Българското национално радио и посланията, които излъчва. Убедени сме, че усилията на медиите спасяват човешки животи!“

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване