12/16/12 16:00
(http://www.klassa.bg/)

Аню Ангелов: Премиерът не пречи за купуването на нови бойни самолети

 Премиерът Бойко Борисов не възпрепятства процедурите за закупуване на изтребители за ВВС, аз самият отлагам разглеждането, защото три министерства все още не са успели да дадат своите становища. Това заяви военният министър Аню Ангелов, след като откри коледния базар „Армия на чудесата“, приходите от който ще отидат за децата на загинали военнослужещи. 

Според Ангелов закупуването на самолетите ще „започне в най-скоро време", а те са безкрайно нужни на бойната ни авиация, защото голяма част от остарелите съветски самолети скоро ще бъдат „пенсионирани“.
Фондация "Деца на българската армия" осигурява месечна стипендия от 250 лв. на над 70 деца на военнослужещи, загинали по време на изпълнение на своя дълг. По повод на коледните празници МО ще предостави допълнително още по 200 лв. на дете. Това не кампаниен въпрос, не е въпрос само на Коледа, много цивилни служители и военнослужещи дават своите лепти и всеки месец ние успяваме да им помогнем, каза министърът на отбраната.
"Ние наистина се стремим с този малък жест в сравнение с големината на саможертвата и подвига на бащите и майките на тези деца, да им помогнем в тяхното израстване, тяхното обучение. Всичко това нас ни прави единна общност на хора, които отдават нужното внимание на децата, поставени в такова особено положение", каза още Ангелов.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване