12/16/12 13:20
(http://www.klassa.bg/)

Конча Буйка преди концерта в София: Публиката превръща сълзите ми в успехи

Испанската дива с феноменален глас Буйка води за концерта си в София музиканти от Куба, които ще свирят заедно с големия симфоничен оркестър София Симфониета. На 18 декември за Коледния концерт в НДК на сцената ще бъдат над 50 музиканти. На пулта ще застане един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса. Грандиозността на събитието ще бъде подсилено от участието на прекрасния пианист Иван Мелон.
Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар след поредица от супер успешни концерти в САЩ, Европа и Латинска Америка. Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко и съчетава емоционалните си вокали с африканските влияния. Така музиката й събира енергията на три континента и това е в основата на нейния световен успех. Тя изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прикланя пред нейните завладяващи интерпретации на известните песни “La boheme”, “ Volver volver”, "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo" и др.
За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва: „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат.” Последно я видяхме в неговия филм „Кожата, в която живея“ - в едър план, облечена в пленителна червена рокля на Жан Пол Готие.
Билети се продават в системите на Ивентим и Тикетпро, и на касата на НДК.
В навечерието на Коледа Конча Буйка отговори ексклузивно на въпросите на Класа.бг.
- Здравейте, Конча, къде се изявявате напоследък?
Като птичките прелитам насам-натам, понякога ми е трудно да си спомня къде точно съм била, защото оставам само ден, най-много два на едно място. В момента съм в Мадрид, довършвам последното CD, върху което работя. Неотдавна бях в Маями, гастролирах във Франция, имах голямо турне из САЩ, минах и през Турция, където си имам постоянни почитатели.
Познавате вече българската публика, с какви послания идвате отново у нас?
- Моята българска публика е много, много сърдечна, искрена, бих казала дръзка и смела. В тази красива страна, наречена България, живеят хора, които трудно забравят хубавите преживявания. На това разчитам. Ние с българската публика добре се познаваме, макар че не говорим един език. Но в музиката езикът просто няма значение.
- Толкова много пътувате! Как се променя шоубизнесът по света? Какво харесват хората?
О, моят свят е толкова малък, че не се интересувам много-много какво се случва по местата, където обикалям. Животът ми минава сред музика, снимки, приказки и стихове, затова и не ми е интересно да питам какво се случва, кой какво е направил, или пък какво ще се случи. Аз съм от ония, които винаги пристигат късно, които ни веднъж в живота си не са издържали изпит по математика, от ония, които целуват приятеля по челото. Не съм си въобразявала никога, че моето мнение ще бъде важно за някого, дори свикнах въобще да не давам мнения.
- За какво съжалявате и на какво се радвате?
- Съжалявам, че животът е труден за всички, с промени или без промени трябва да преодоляваме твърде много неща, за да преборим трудностите. В моя случай този процес бе позитивен. Всяко изстрадано отблъскване за мен се превръщаше в пренасочване към успеха. Всяка проронена сълза се превръщаше в песен за любовта. И всичко това благодарение на вас, моята публика!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване