12/16/12 15:55
(http://www.klassa.bg/)

Над 13 хиляди деца са останали извън детските градини в София през 2012 година

 През 2012 г. 13 291 деца са пожелали детски градини в София, но са останали без тази общинска услуга, съобщиха от Дискусионния клуб за социална местна политика в неделя.

ДКСМП организира пресконференция на тема "Ще има ли за децата на София места в детските градини или Не?!, в която участваха Николай Белалов – председател на ДКСМП и Борис Цветков – секретар на ДКСМП и общински съветник в Столичния общински съвет. Белалов припомни историята за възникване и развитие на проблема с недостига на места в детските ясли и градини в София.

Всяка програма на ГЕРБ, всички усилия и стотици милиони лева общински пари водиха до един единствен резултат – задълбочаване на проблема, заявяват от клуба.

"Реално разходите за образование в т. ч. и детските градини остават замразени въпреки 52-те "нови" детски градини в София и необходимостта от издръжката. Приветстваме намерението през следващата 2013 год. общината да построи 9 детски градини със средства на общината и отделно още 7 с целево финансиране от държавният бюджет. Щастливи сме от проектната и финансова готовност на общината още през януари 2013 год. да почне да гради, но имайки в предвид опита си изпитваме някои съмнения“, обявиха още от дискусионния клуб.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване