12/16/12 20:30
(http://www.klassa.bg/)

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА БРАЙТЪН ПЛАНИРА ДА ЗАБРАНИ ДВУЧЛЕННИЯ СВЯТ НА МИСТЪР И МИСИС

Отново има вълнуващи новини от моя любим град – Брайтън. Може би трябва да си правя седмично Брайтън осъвременяване (ъпдейт). Или може би трябва да ги оставим да правят каквото си искат и да ги игнорираме; не е лоша идея да имаме огромна част от най-дразнещите хора на Великобритания набутани в един ужасен лагер. Между другото, нямам предвид гейовете и лесбийките. Имам предвид останалите.

Както и да е, местният парламент планира да забрани титлите Мистър  и Мис . Така е, защото в Брайтън, очевидно, има голям брой жители, които, поради една или друга причина, не са в състояния да изберат към коe от двете принадлежат. Седят си с химикалка в ръка и направо не могат да зацепят. Предложението е във всички официални документи да се пише само „Мх”. Но защо отново с реакционерското, фашистко, патриархално – М? Със сигурност трябва да се отърват и от него. Местният транссексуален активист Стеф Скот, е очарован от този ход. „Да ме наричат Господин или Госпожа ме принуждава да избирам между половете”. Мх Скот хленчи: „Това принуждава хората да живеят в двойствен свят”.  Стига бе! Докато, всъщност, вие в Брайтън, живеете всички заедно в една много неловка ситуация.

Роб Лидъл е съредактор на The Spectator. Има седмична колонка в списанието и пише за Сънди Таймс и Сън.






















The Spectator




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване