12/16/12 12:24
(http://www.klassa.bg/)

Поледица скова страната, много хора пострадаха

Поледица скова страната - много хора пострадаха, придвижването е изключително затруднено. В 17 области е обявен жълт код за опасност от поледици. Времето ще е потенциално опасно в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, София- област и София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Пловдив.
Само за няколко часа в София пострадаха 40 души, като 10 от тях са за спешни операции. Повечето от пострадалите пациенти на УМБАЛСМ „Пирогов” са възрастни хора. Най-чести са счупванията на ръцете.
Изключително затруднена е пътната обстановка в областите Велико Търново, Видин, Монтана. На пътя Бойница – Кула закъсаха линейка с пациент и опесъчаваща машина. На мястото е изпратен багер, който да изтегли почистващата техника. Веднага след това пътят ще продължи да се опесъчава, за да може болният да бъде транспортиран до най-близкото лечебно заведение. Заледяванията спряха автобусите от Видин за София и обратното. Тръгналите в 5.00 и 6.00 часа сутринта автобуси от Видин, са закъсали в Монтанските села Смирненски и Дъбова махала. Отсечката Враца - Дъбова махала - Добри Дол - Арчар е изключително заледена и движението е почти невъзможно.
Пътят от кръстовище „Петолъчка” до Котел временно е затворен за опесъчаване. Поради заледената пътна настилка около 7.30 часа тази сутрин е възникнал пътен инцидент с товарен автомобил, румънска регистрация. Малко преди село Пъдарево ремаркето на товарния автомобил е поднесло и се е обърнало на пътното платно. На място е изпратен екип на „Пътна полиция”, ремаркето и камиона са преместени, няма пострадали.
На ГКПП-Брегово сръбските власти не пропускат за преминаване в Сърбия товарни автомобили над 3,5 тона. Причините са лоши метеорологични условия. Ограничението не важи за камиони с по-малка маса.
Затворена е фериботна линия Свищов – Зимнич при ГКПП-Свищов. Линията е преустановила дейността си към 10.00 часа тази сутрин, заради заледените пътища в района.
Трима младежи в Стара планина чакат помощ от планинските спасители. Пострадало е момче, което заради травма на крака не може да се придвижва. Заедно с него в района на връх Юмрука, до хижа „Ехо” са и две момичета. В спасителната акция участват десет планински спасители.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване