12/16/12 15:22
(http://www.klassa.bg/)

Полицията обяви жертвите в Кънектикът, децата са на възраст между 6 и 7 години

Полицията в Нютаун, Кънектикът е идентифицирала всички жертви на масовото убийство в петък в началното училище в града, предаде Би Би Си. 20-годишният Адам Ланза е успял да застреля смъртоносно 12 момичета, 8 момчета и 6 жени. Учениците са на възраст от 6 до 7 години.
Почти върху всички тела са открити по две и повече огнестрелни рани. Свидетели разказаха, че са чули най-малко 100 изстрела. Експертите заключават, че престъпникът е използвал пушка и още едно оръжие. Тялото на самия стрелец, за който се предполага, че се е самоубил, е намерено в сградата на училището.
Той е влязъл вътре със сила. Мотивите му се изясняват, но полицията твърди, че има достатъчно информация. Разчита се много и на единствения оцелял в стрелбата свидетел, който е бил в класната стая. Сред жертвите е и директорката на училището, за която се съобщава, че е допуснала престъпника да влезе в сградата.
Първоначално погрешно бе съобщено, че убиецът е 24-годишният брат на Адам - Райън, който живее в Ню Джърси. Самият Райън, работещ в компанията Ernst&Young, веднага написа в страницата си във Фейсбук: „Не съм аз, Аз бях на работа“. Самият Адам не е бил активен в социалните мрежи. Първата негова жертва преди масовата касапница става майка му. След като я застрелва в дома й, с нейната кола отива в училището, където тя е работела.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване