12/16/12 08:59
(http://www.klassa.bg/)

Протест в подкрепа на пушенето на открито и днес

Гражданска инициатива "България без дим" и неправителствената коалиция "За живот без тютюнев дим" организират митинг "Забрана без отмяна… елате на езерото Ариана!" днес от 11 ч.

Събитието е под надслов "Пушачи и непушачи заедно в подкрепа на забраната" и ще представлява митинг в подкрепа на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

По-рано през седмицата над 150 души се събраха на площад "Независимост" в столицата на протест против отмяната на забраната. Събралите се граждани отхвърлиха твърденията на собствениците на ресторанти и заведения, че забраната на тютюнопушене води до намаляване на оборота им и посещаемостта на заведенията. А депутатите, които се изказват против тоталната забрана за пушене на закрито, те определиха като лобисти.

В знак на несъгласие с опитите за отмяна на забраната за пушене на затворени обществени места протестиращите извървяха разстоянието от площад "Независимост" до страничния вход на Народното събрание ходейки назад.
 


































btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване